• Home »
  • Shqiperia »
  • Ndërtimi i aeroportit në Gjirokastër, studiuesit: Synojmë aeroport rajonal ndërkombëtar

Ndërtimi i aeroportit në Gjirokastër, studiuesit: Synojmë aeroport rajonal ndërkombëtar

Share on Facebook2Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Email this to someone

5Rikthimi ne funksion i aeroportit 80-vjeçar te Gjirokastres, eshte nje nga projektet qe po synohen te marre jete ne qytetin e gurte, kjo per vete pozicionin gjeografik, potencialin tursitik, por edhe levizjes ne menyre sa me te lehte te emigranteve te shumte qe levizin ne qarkun jugor.
Studiues, por edhe perfaqesues se pushtetit vendor dhe shoqerise civile, e konsiderojne ndertimin e aeroportit teper te domosdoshem,kjo bazuar edhe ne sugjerimet konkrete te specialisteve vendas apo te huaj,te cilet jane shprehur se ky aeroport i ploteson te gjitha elementet teknikë per tu kthyer ne nje aeroport rajonal nderkombetar.
I ndodhur ne trekendeshin Gjirokaster-Berat-Butrint, investimi per ndertimin e tij do te perkthehej ne zhvillim ekonomik te zones, pasi edhe distanca me aeroportin e Igumenices ne Greqi eshte teper e shkurter, çka do te sillte nje levizje te madhe te qytetareve, duke eleminuar udhetimin e tyre te gjate drejt pikave te Kakavijes, Tre Urave ne Permet dhe Sopikut.
Ndertimi i ketij aeroporti eshte konsideruar nje investim i rendesishem dhe i domosdoshem jo vetem per qytetin e Gjirokastres, por per te gjithe rajonin e jugut.

/gazetashqip.eu/